2010 m. balandis 11 d., sekmadienis

Meduoliai



450 g miltų
150 g cukraus
100 g sviesto
100 g medaus (2 valg. šaukštai)
2 kiaušiniai
1,5 arb. šaukštelio sodos
cinamono
kardamono
deginto cukraus

Į dubenį įmušame kiaušinius, supilame cukrų, medų ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišome. Pasigaminame deginto cukraus: 2 valg. šaukštus cukraus pakepiname, kol įgaus rusvą spalvą ir įpilame 4 valg. šaukštus vandens. Gautą sirupą supilame į dubenį. Nuo deginto cukraus meduoliai įgaus tamsiai rusvą spalvą. Dedame sodos, išsukame. Tešla turėtų suputoti. Į tešlą įdedame norimų prieskonių. Aš dedu cinamono (1 arb. šaukštelį) ir kardamono (0.5 arb. šaukštelio). Galima įberti ir imbiero. Beriame miltus ir užminkome tešlą. Iškočiojame ir išspaudžiame norimo dydžio sausainius bei kepame iki 250°C, kol iškils ir gražiai paruduos.
Meduolius galima aplieti glajumi. 
Baltas saldus glajus: 1 kiaušinio baltymo, 150 g cukraus pudros ir truputį citrinos rūgštelės. Glajumi apliekite atvėsusius meduolius.
Šokoladinis glajus: 150 g juodo šokolado, 1 arb. šaukštelis sviesto. Šokoladą sulaužome, sudedame į dubenį. Puode užverdame vandenį, uždedame dubenį su šokoladu ant puodo ir ištirpiname. Šokoladui ištirpus nuimame nuo "vandens vonelės", įdedame sviesto, išmaišome ir apipilame meduolius. Palaukiame, kol šokoladas sustings.
Iškepusius meduolius laikykite uždengtam inde, kad išliktų minkšti.

Bon Apetit!

Recepto šaltinis - Supermamos tinklapis.

Šiuos meduolius kepiau jau ne vieną kartą. Visada gaunasi super rezultatas. Meduoliai minkšti, aromatingi. O aplieti glajumi ypač skanūs! Gavosi beveik 3 skardos meduoliukų.